"Nejhorší situace bývá kolem osmé a 15. hodiny. Většinou se řidiči uhnout na stranu snaží, ale někdy nemají kam. Problémy jsou hlavně s nákladními automobily a kamiony," řekla mluvčí záchranky Lenka Ptáčková.

Problémy má hlavně rychlá lékařská pomoc, která vyjíždí z Lidické ulice směrem na Vejprnice nebo Město Touškov. Také při převozu pacientů z Bor do Fakultní nemocnice na Lochotíně. Naštěstí časové prodlevy záchranky, ke kterým podle Ptáčkové kvůli zácpám dochází zatím neměly vážnější dopady, kdy by byly přímo ohroženy životy lidí. „Problémy s projetím máme i na Roudné, nebo na přivaděči na Bory v místě, kde se silnice zužuje ze dvou do jednoho pruhu,“ sdělila Ptáčková.

„Řidiči často neuhýbají, nedodržují nebo neznají vyhlášku o tom, že se mají v koloně stavět v případě dvou jízdních pruhů v jednom směru na pravou a levou stranu tak, aby mezi nimi vznikl prostor, kterým bychom mohli projet,“ řekl velitel hasičské stanice na Slovanech Miroslav Moule.

I časy dojezdů hasičů na místo zásahu se natahují. Podle Mouleho jde někdy i několik minut, čímž by mohly být ohroženy i životy.

„Na tramvajový pás pod kruhovým objezdem na Karlovarské vjet nemůžeme. Je tam obrubník, o který bychom mohli prorazit pneumatiky,“ řekl Moule. Podle něj hasičům komplikují rychlost zásahu nejen kolony a auta v křižovatkách, ale někdy i projektanti. „Například nám překáží nový betonový obrubník u tramvajového pásu na Koterovské. Nebo máme problémy s malými kruhovými objezdy třeba na Doubravce. Tam se s naší technikou otáčíme špatně,“ dodal Moule.