V Plzni tuto charakteristiku pomalu připomíná Kollárova ulice v centru města. V současné době je v ní už kolem 15 provozoven a další vznikají.

Jedním z prvních podniků v ulici byl v první polovině 90. let Zach´s Pub. Podle provozovatelů podniků není stěhování do jedné ulice ničím cíleným. Většinou se shodují, že v Kollárce našli vhodné a na střed města cenově přijatelné prostory.

„Netroufám si říci, jestli je to výhodou nebo naopak. Každý podnik má jiný styl, a mají proto i jinou klientelu, která by do každého z místních podniků nešla,“ míní například provozní z Buena Visty Aleš Krejčí. Podle něj to může být ale výhoda pro lidi, kteří přesně nevědí, co s načatým večerem. Přijdou sem a tady uvidí, co jim přijde vhod, nebo kde najdou místo,“ doplnil Krejčí.

Směřovat noční zábavu do jednoho místa není prý ani cílem obvodní radnice. Podle primátora města Pavla Rödla to prý ale může být výhodné v tom, že městská policie může v noci kontrolovat menší rajon, než kdyby každý z podniků byl v jiné ulici. „Asi to může být i výhoda pro ty podniky i jejich návštěvníky. Je třeba se ale ptát, jak to vidí lidé, kteří v té ulici bydlí,“ řekl primátor.

Podle našich zjištění má ulice jen několik desítek obyvatel. Ve většině domů jsou restaurační provozovny, nad nimiž sídlí kanceláře.