VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Kluci v akci vařili Chaloupkovy kančí řízky

Plzeň - Kančí maso se šípkovou omáčkou, řízky z divočáka a kančí ragú s brambory zapečenými na pivě vyvařovali ve středu u Chaloupků v hájovně poblíž zámku Kozel kuchaři Filip Sajler a Ondřej Slanina, v televizi známí jako Kluci v akci.

24.2.2010
SDÍLEJ:

Kluci v akci Filip Sajler a Ondřej Slanina u Václav ChaloupkaFoto: DENÍK/Zdeněk Vaiz

Kdo by čekal, že jejich kuchařská show je věda, kolem které skáče početný televizní štáb, nevěřil by vlastním očím. Z auta kuchaři vytáhli malý dřevěný stolek, dva hořáky připojili na vlastní propanbutanovou bombu a kolem sebe pak už jen rozestavěli sáčky a mističky s několika ingrediencemi.

Kance dodal známý plzeňský filmař a kameraman Václav Chaloupek. „Nic jiného než divočáky nestřílím. Nejlepší do kuchyně je mladé prasátko tak rok staré. A lepší je bachyňka než kňourek, ten bývá cítit. Jako kanec,“ usmíval se Chaloupek. Dodal, že před padesáti lety byla divočina na talíři vzácnost, dnes jde ale o nejhojnější zvěř.

S recepty dělali kuchaři u Chaloupků tajnosti a vzkazují, ať se lidé v dubnu podívají v televizi, jak si s kancem poradili. Václav Chaloupek ale jeden recept, do kterého se kluci pustili, prozradil. „Je to oblíbené jídlo naší rodiny. Nejdříve umelete cibuli a smícháte ji v poměru jedna ku jedné s hořčicí. Směsí pomažete kančí maso na řízky, pak použijete klasický trojobal a usmažíte je. Je to skvělé,“ pochvaloval si Chaloupek.

Filipovi a Ondřejovi šla práce v hájovně od ruky. Vařili v obýváku, do kuchyňky by se s kameramanem nevešli… A byli vtipní i šikovní, jak jinak. Na otázku, proč se cpou v pauzách oplatkami a nedají si někde v hospodě dobré jídlo, Filip zvážněl. „No, přiznám se, že do jiné, než vyzkoušené nebo věrohodně doporučené restaurace nejdu. Dobrých hospod je jako šafránu, někde udělají i kuře s broskví na pytel,“ podotkl kuchař. Sám si nejraději uvaří českou klasiku. „Různé zadělávané věci, okurkovou nebo koprovou omáčku, kuře na paprice. To rád vařím návštěvám,“ přiznal kuchař.

Autor: Dana Veselá

24.2.2010 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

rekonstruované podkroví

V podkroví můžete mít své království

Hokejisté HC Škoda Plzeň odstartovali přípravu na ledě. Na snímku posila Milan Gulaš.
14

Indiáni vyjeli na led včetně posil. Příchod Jágra? Jen fáma

FOTO: Rekordman z Plzně přešel celou republiku. 666 kilometrů ušel za 13 dní

Plzeň - Martin Kopřiva rád sportuje a zkouší překonat své limity. Když se obě vlastnosti spojí, vznikne z toho bláznivý nápad přejít z nejzápadnějšího bodu České republiky do nejvýchodnějšího a překonat dosavadní rekord.

Já se nebojím ničeho, hlásí plzeňský trenér Vrba

Bukurešť - V evropských pohárech už vedl Viktorii mnohokrát, přesto byl úvodní zápas 3. předkola Ligy mistrů pro Pavla Vrbu speciální. Jednalo se totiž o jeho obnovenou soutěžní premiéru na plzeňské lavičce. Třiapadesátiletý kouč vybojoval se svým týmem na hřišti Sportu Bukurešť nerozhodný výsledek 2:2

V zámecké zahradě ve Spáleném Poříčí představí barokní operu

Spálené Poříčí – Tradiční mezinárodní kurz staré hudby v pátek vyvrcholí.

Čtyřpruh na Přeštice se blíží

Plzeňsko – Výkup pozemků pro stavbu vyhlíženou řidiči i obyvateli končí.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení