VYBERTE SI REGION

Kluci v akci vařili Chaloupkovy kančí řízky

Plzeň - Kančí maso se šípkovou omáčkou, řízky z divočáka a kančí ragú s brambory zapečenými na pivě vyvařovali ve středu u Chaloupků v hájovně poblíž zámku Kozel kuchaři Filip Sajler a Ondřej Slanina, v televizi známí jako Kluci v akci.

24.2.2010
SDÍLEJ:
Fotogalerie
6 fotografií
Kluci v akci Filip Sajler a Ondřej Slanina u Václav Chaloupka

Kluci v akci Filip Sajler a Ondřej Slanina u Václav ChaloupkaFoto: DENÍK/Zdeněk Vaiz

Kdo by čekal, že jejich kuchařská show je věda, kolem které skáče početný televizní štáb, nevěřil by vlastním očím. Z auta kuchaři vytáhli malý dřevěný stolek, dva hořáky připojili na vlastní propanbutanovou bombu a kolem sebe pak už jen rozestavěli sáčky a mističky s několika ingrediencemi.

Kance dodal známý plzeňský filmař a kameraman Václav Chaloupek. „Nic jiného než divočáky nestřílím. Nejlepší do kuchyně je mladé prasátko tak rok staré. A lepší je bachyňka než kňourek, ten bývá cítit. Jako kanec,“ usmíval se Chaloupek. Dodal, že před padesáti lety byla divočina na talíři vzácnost, dnes jde ale o nejhojnější zvěř.

S recepty dělali kuchaři u Chaloupků tajnosti a vzkazují, ať se lidé v dubnu podívají v televizi, jak si s kancem poradili. Václav Chaloupek ale jeden recept, do kterého se kluci pustili, prozradil. „Je to oblíbené jídlo naší rodiny. Nejdříve umelete cibuli a smícháte ji v poměru jedna ku jedné s hořčicí. Směsí pomažete kančí maso na řízky, pak použijete klasický trojobal a usmažíte je. Je to skvělé,“ pochvaloval si Chaloupek.

Filipovi a Ondřejovi šla práce v hájovně od ruky. Vařili v obýváku, do kuchyňky by se s kameramanem nevešli… A byli vtipní i šikovní, jak jinak. Na otázku, proč se cpou v pauzách oplatkami a nedají si někde v hospodě dobré jídlo, Filip zvážněl. „No, přiznám se, že do jiné, než vyzkoušené nebo věrohodně doporučené restaurace nejdu. Dobrých hospod je jako šafránu, někde udělají i kuře s broskví na pytel,“ podotkl kuchař. Sám si nejraději uvaří českou klasiku. „Různé zadělávané věci, okurkovou nebo koprovou omáčku, kuře na paprice. To rád vařím návštěvám,“ přiznal kuchař.

Autor: Dana Veselá

24.2.2010 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Výstava velkoformátových fotografií chlumčanské kaolinky v DEPO2015. Na snímku autor Milan Váchal
6

Kaolinka na fotografiích - drsná i romantická

Ilustrační foto

Nehoda tří nákladních aut uzavřela dálnici D5 u Sv. Kateřiny

FOTO: Hasiči bojovali s požárem domu v Měčíně na Klatovsku

Měčín - Šest hasičských jednotek vyjelo v pátek před 19. hodinou k požáru rodinného domu v Měčíně na Klatovsku

Ivanschitz už trénoval s Viktorií

Plzeň - Jak už v pondělí Deník informoval, další posilou Viktorie Plzeň je definitivně rakouský záložník Andreas Ivanschitz, který naposledy působil v zámořské MLS v Seattlu, jemuž vloni v prosinci pomohl k zisku titulu.

Na více židlích. Který politik zvládne všechno?

Plzeň – Po říjnových volbách nabobtnaly politikům placené funkce.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies