Nejdříve obě dámy navštívily děti z dětského domova v Kašperských Horách. Ivaně Zemanové se prostředí domova líbilo, děti od ní dostaly společenskou hru a poté ještě jeden trochu překvapivý dárek. „My jsme se doslechli, že tady všichni lyžují, a tak jsme vám přivezli nové lyže," oznámila. Děti tak dostaly dvoje nové lyže a boty.

Pak se ženská delegace zastavila na místě, kam směřují spíše kroky mužů – do místního Muzea motocyklů a českých hraček. Toto vnímání v podstatě potvrdila Gabriela Bernardová. „Určitě by se tady líbilo i manželovi, ten rozumí motorkám více než já. Asi sem spolu v létě vyrazíme," řekla s úsměvem.

V Kašperských Horách čekala dvojici ještě jedna příjemná zastávka – oběd v hotelu Rilancio. Ivana Zemanová si dala pečenou řepu s kozím sýrem, hovězí consommé s tyrolskými knedlíčky a zeleninou a hovězí s mrkví. Gabriela Bernardová si jako hlavní chod zvolila bulgurový salát s grilovanou zeleninou.

Poté kolona vyrazila do nedaleké Sušice, kde byla na programu návštěva Muzea Šumavy. „Jde o historicky první návštěvu někoho z Hradu v muzeu. Pro paní Zemanovou i paní Bernardovou máme připravené dárky. Přichystali jsme knihy, které se týkají historie Šumavy," uvedla ředitelka muzea Zdeňka Řezníčková.