U dveří královského písaře Jiřího Adama z Dobronína je nalezen těžce zraněný muž, který se před svou smrtí zmíní o jakémsi spiknutí…

Autorka čtenářsky úspěšného románu Padesát odstínů šedi E. L. James se rozhodla napsat příběh z pohledu muže. Erotická kniha Grey vypráví o závislosti ženy na partnerovi i na sexu. Bez zábran je v ní vylíčeno, po čem hlavní hrdina touží a o čem sní. Varování: je možné, že se při čtení budou čtenáři červenat.

Mládeži je určena kniha Raye Bradburyho Strom duchů. Vypráví příběh osmi chlapců, pro které se Halloween promění v dobrodružnou výpravu, když hledají ztraceného kamaráda Pipkina. Jejich průvodcem je Loket Lopatka Kostroun, hrůzostrašná bytost, jejíž síle se nejde vzepřít. Přátelé jsou svědky celé řady exotických pohřebních obřadů, díky nimž nachází smysl Pipkinova únosu.

Ve Studijní a vědecké knihovně Plzeňského kraje je k zapůjčení Plzeňské rodinné fotoalbum – skryté město: ráj mezi čtyřmi řekami. Autory jsou Jean-Pierre Moulères a Kristýna Jirátová. Vzniklo podle stejnojmenného projektu v rámci Plzeň – EHMK 2015 a obsahuje soubor unikátních starých i současných fotografií mapujících život Plzeňanů a jejich oblíbená místa setkání či odpočinku.

Rodičům a pedagogům by měla pomoci kniha Haima G. Ginotta s názvem Umění komunikace s dětmi: láska a selský rozum nestačí. Dětské myšlení je vzdálené uvažování dospělých, není snadné ho pochopit. Kniha poradí, jak vychovávat bez ponižování, hněvu a zraňování.

Posledním tipem je publikace Pilates: cvičení pro zdravá záda od Aleny Palasové. Autorka je zkušená cvičitelka, která radí, jak na bolesti zad způsobené sedavým zaměstnáním a nedostatkem pohybu. Cviky jsou zaměřené na rozpohybování těla a odstranění pocitu ztuhlosti.

Daniel Straka