Investor hodlá vybudovat na svoje náklady nejen prodejnu, ale také parkovací místa a napojení na křižovatku. Podle starostky Vlasty Dolákové mezi městem a investorem proběhla dvě jednání. „Záměr je v plenkách. Investor chtěl vědět, jestli jsou ve městě vhodné lokality. Pozemky při Bezručově ulici směrem k Ostré Hůrce, které jsou v územním plánu určeny jako komerční zóna, jsou v blízkosti nákupního centra Olympie, což je pro většinu lidí daleko a pro investora nezajímavé. Jiné vhodné pozemky pro supermarket město nemá. Proto je vytipovanou lokalitou právě pozemek současného sběrného dvora, který je dobře dosažitelný pro občany a vhodný z hlediska dopravního napojení," uvedla Doláková.

Pokud město odsouhlasí prodej pozemku pro stavbu prodejny, mohl by investor stavět nejdříve v roce 2014. Do té doby by musel zpracovat projektovou dokumentaci pro územní rozhodnutí a stavební povolení.

Záměr vybudovat nový obchod se ve městě stal ožehavým tématem. V anketě na webu města sice většina souhlasila se stavbou supermarketu. Někteří z nich by ale raději viděli obchod jinde. Poukazují na to, že v oblasti sběrného dvora je záplavová zóna. „Zájemce tuto informaci má a řeší umístění stavby mimo záplavovou zónu. Pouze část parkovacích míst zasahuje do neaktivní záplavové zóny," vysvětlila starostka.

Odpůrci obchodu argumentují, že supermarket ve Starém Plzenci není potřebný. „Jezdím do Olympie. Bydlím na kraji Plzence a do Olympie to mám pět minut autem. Když potřebuji drobný nákup, zajdu do obchodního střediska tady v Plzenci," řekla Vendula Pomajzlová.

Lidé se obávají, že obchodní řetězec ohrozí drobné podnikatele. „Sice bych díky nové konkurenci ušetřila, ale velký obchod by sebral klienty drobným podnikatelům, což by byla škoda," mínila Anna Bazalová.

Ve Starém Plzenci mohou lidé pořídit potraviny v nákupním středisku Radyně a ve dvou malých prodejnách. Právě malí obchodníci se bojí o živobytí. „Supermarket by pro nás znamenal konec. Už nyní nám Olympia ubírá klienty, " stěžovala si jedna ze staroplzeneckých podnikatelek