„Přeju zdejšímu areálu, aby se to tady hemžilo mládeží. To je předpoklad toho, že vyrostou další sportovci, kteří proslaví Plzeň,“ nadělil do vínku novému hřišti olympijský vítěz ve střelbě Jan Hůrka. Nová tartanová dráha, víceúčelové hřiště s umělým povrchem a k tomu ještě umělé osvětlení vyrostly na místě starého školního hřiště, které bylo vybudováno společně s budovou školy v roce 1965.

„Ať si to hřiště hezky užijeme,“ přála si při slavnostním přestřižení pásky ředitelka školy Božena Světlíková. Ta zároveň poděkovala plzeňskému magistrátu, který celkově vložil do areálu deset milionů korun. Grant ve výši 700 tisíc korun na hřiště poskytl kraj, stejnou částkou přispěla na dobudování i škola ze svých investičních prostředků. Sportovní areál budou využívat především žáci školy, ani veřejnost však nepřijde zkrátka. „Lidem bude k dispozici celý areál, musí se ale obrátit na správce, který jim pronajme požadované hřiště,“ vysvětlil učitel tělocviku Tomáš Pešek. Správce bude podle něho k zastižení i o víkendu.

Škola Na Dlouhých už v roce 2002 vystavěla na místě malých škvárových plácků hřiště s umělým povrchem na míčové sporty za 1,8 milionu korun, v roce 2005 se jí povedlo vytvořit nové streetbalové hřiště. Nynější otevření víceúčelového hřiště s atletickou dráhou za zmiňovaných 11,5 milionů korun je dovršením dlouholetého snažení doubravecké školy. Nyní už zbývá v plánu jen celkové oplocení areálu, které má odhadem stát 1,5 milionu korun.