Profesionálně a zároveň lidsky vybavený tým sester, lékařů, ergoterapeuta a psychologa doprovodí na poslední cestě každý rok kolem 250 nevyléčitelně nemocných, je oporou jejich rodinným příslušníkům a blízkým. Nejnovější projekt, který organizace chystá, je benefiční koncert známé skupiny handicapovaných muzikantů The Tap Tap. Uskuteční se v říjnu v Měšťanské besedě v Plzni.

„Chceme tím podpořit naše zařízení. Hlavním cílem benefičního koncertu, na kterém zahraje kapela studentů a absolventů školy Jedličkova ústavu The Tap Tap, je získat finanční prostředky. Polovinu prostředků na provoz hospice totiž musíme získávat z darů, dotací nebo právě benefičních akcí," vysvětlil Viktor Glier z Hospice svatého Lazara. „Další cíl chystaného kulturního projektu je edukativní. Koncert totiž spojíme s Mezinárodním dnem hospicové a paliativní péče. Chtěli bychom o dané problematice informovat širokou veřejnost," doplnil Glier, který přišel s nápadem uskutečnit benefiční koncert kapely The Tap Tap.

Hospic sv. Lazara je specializované zdravotnické zařízení s 28 lůžky, které poskytuje paliativní péči lidem v konečném stadiu nevyléčitelného onemocnění.

Čtenáři volí ze tří veřejně prospěšných projektů ten, který získá nejvyšší příspěvek. Na realizaci projektu s největším počtem hlasů přispěje Globus částkou 130 000 korun, druhé místo získá 80 000 korun a třetí 50 000 korun. Vybranému projektu můžete udělit hlas až do 31. května na www.globus.cz/o-globusu/spolecenska-odpovednost/lepsi-svet.html Vytvořme Lepší svět! O dalším z projektů se dočtete zítra.