„Uzavření je plánováno na 13. leden 2013," potvrdil ředitel prodeje OBI Radan Bukva s tím, že společnosti v blízké době vyprší v budově u Teska nájemní smlouva. Podnik odsud hodlá přesunout zboží i zaměstnance do své jiné pobočky v areálu Area Bory u Kauflandu. Ten je podle ředitele prodeje OBI Radana Bukvy největším hobbymarketem této společnosti v ČR a má prodejní plochu téměř 14 tisíc čtverečních metrů.

Zřejmě poslední kapkou pro uzavření hobbymarketu u Teska je výstavba konkurenčního obchodního řetězce Bauhaus nedaleko obou borských poboček OBI. Koncetrace hned několika obchodů se stejným sortimentem by všechny neuživila. Přesto OBI deklaruje, že hodlá v Plzni postavit během příštích dvou let další nový market. „Bude to v jiné části Plzně," potvrdil Frodl. Konkrétní místo ale odmítla společnost sdělit. „Zatím je vše ve stadiu plánů," sdělil mediální zástupce společnosti David Frodl.

Zástupci města ale popírají, že by s nimi společnost na toto téma jednala. „Nevím o tom nic, zatím nám tento záměr nikdo neoznámil," prohlásil technický náměstek primátora Petr Rund (ODS). Žádné informace o novém OBI nemá podle svých slov ani ředitelka Útvaru koncepce a rozvoje města Plzně Irena Vostracká.

Jasné není dosud ani to, co bude s uzavřenou prodejnou na Borských polích. Na ředitelství nákupního centra Borská pole byli informací o konci OBI překvapeni. „Nikdo z vedení tu dnes není a já žádné informace nemám," sdělila pracovnice v sekretariátu. Podle Radana Bukvy byly důvodem pro uzavření marketu kromě končící nájemní smlouvy také nevyhovující prostory, které neumožňovaly umístění například centra míchání barev.