Zájemkyně se mohou až do 15. dubna zaregistrovat a prostřednictvím www.divkasumavy.cz odeslat přihlášku, po uzávěrce obdrží pozvánku na casting. Pro Jihočešky se uskuteční 20. dubna v Českých Budějovicích a 27. dubna v Plzni.

Soutěž je určena dívkám ve věku 18 až 25 let, které mají trvalé bydliště v Plzeňském či Jihočeském kraji.

„To jsou víceméně základní podmínky účasti v soutěži. Protože nehledáme profesionálky, modelky nebo Miss, ale slečny, které chtějí v životě něco dokázat, pracovat na sobě, naučit se něco nového, mají chuť a ambice nahlédnout do oblasti modelingu, vyzkoušet si profesionální fotografování, péči stylistů a vizážistů, ale hlavně získat mnoho nových zkušeností. Míry a výška opravdu nejsou zásadními kritérii k přijetí do soutěže, nejednou se stalo, že chybějící centimetry nahradila jedinečná osobnost slečny, vnitřní krása, která z dívky vyzařovala," říká Pavlína Němečková, manažerka soutěže. Dodává, že základem úspěchu je samozřejmě příjemný fyzický vzhled, vystupování, ale zejména osobnost a charisma, kterým dívka dokáže zaujmout.

Dívky v rámci celé akce absolvují dvě základní soustředění. Programem budou nejen mediální a fitness tréninky, ale také návštěva a pobyt v image studiu, odkud si odnesou rady jak o sebe správně pečovat, jak se vhodně líčit, informace k barevné typologii a některým bude také upraven tón či střih vlasů. Téměř celý jeden den bude věnován fotografování.

„Protože se snažíme soutěží propagovat zdravou krásu, tedy žádné diety a drastické hubnutí, nemůže také chybět péče a podpora profesionálů. Letos se nám opět podařilo navázat spolupráci se špičkovými lektory," slibuje Němečková.

Finálový galavečer se letos vrací do Plzeňského kraje, uskuteční se 21. září v plzeňském Parkhotelu.