Ten chtěl vědět, jak hodlá město záležitost kolem návrhů na pojmenování nějakého prostranství či budovy řešit a připomněl, že Václav Havel bude mít jako jeden z mála Evropanů bustu v budově Kongresu ve Washingtonu.

„Žádal jsem o zvážení, zda by se po Václavu Havlovi mohlo pojmenovat náměstí Míru v Plzni, žádal jsem o pojmenování nového divadla, žádal jsem o kulturní fabriku. To jsem ještě netušil, že ten projekt se potácí," vypočítával Rösch. Marcel Hájek (Občané.cz) podotkl, zda by se znovu neprojednal nápad s pojmenováním náměstí Míru po Václavu Havlovi. „Jsou tam jen tři adresy, nemuselo by se nic složitě přejmenovávat," řekl Hájek.

Primátor Martin Baxa (ODS) ale nadšený z oprášení tohoto nápadu nebyl. „Pravděpodobně přistoupíme k variantě lavičky Václava Havla, podobně jako v Praze," řekl primátor s poukazem na to, že v Praze na Maltézském náměstí vzniklo místo, dvě židle k posezení a možnosti zavzpomínání na prezidenta Václava Havla.

Na dotaz kde a kdy by plzeňská vzpomínková lavička vznikla, primátor odpověděl, že do konce volebního období (volby jsou letos v říjnu) a kde, se zatím neví.