Akce, kterou pořádá město, má za cíl podporovat sport a zdravý životní styl. Na návštěvníky čeká přes 50 stanovišť s nejrůznějšími sporty rozdělenými do deseti sekcí. Jsou jimi vodní svět, lezecké a lanové centrum, fit park, sporty pro handicapované, střelecké sporty, kolektivní sporty, pálky a rakety, atletika, sporty na kolech, bojové sporty. Obrovským lákadlem je Jump Arena, největší outdoorová sestava trampolín v České republice o rozměru 30 krát 15 metrů. Připraven je i FitPark, kde si mohou děti i dospělí zacvičit aerobik, zumbu i jógu. Všechny atrakce mohou lidé vidět i vyzkoušet zdarma.

Odstranění popraskaných pylonů pomníku Díky, Ameriko! v dubnu 2016
Žulu na nový památník Díky, Ameriko! pořídí radnice sama

CÍL: LÁKAT KE SPORTU DOSPĚLÉ I DĚTI

„Věřím, že Sportmanie bude stejně úspěšným projektem, který přiláká ke sportu tisíce dospělých i dětí, ať už Plzeňany či návštěvníky města. Chceme tím navázat na loňský Olympijský park Plzeň, který za 16 dní navštívilo zhruba 110 tisíc lidí,“ řekl plzeňský primátor Martin Zrzavecký, který si při pátečním slavnostním zahájení vyzkoušel na vlastní kůži adrenalinové slaňování ze střechy obchodního domu, a to spolu s radním pro oblast podpory podnikání a sportu Petrem Chvojkou a hejtmanem Plzeňského kraje Josefem Bernardem.

UKÁZKY SPORTŮ, BESEDY SE ZAJÍMAVÝMI HOSTY

V rámci Sportmanie se lidé mohou zúčastnit také běžeckých překážkových závodů, besed se zajímavými sportovci, přednášek o zdravém životním stylu. „Připraveno je i každodenní ranní cvičení pod dohledem profesionálních lektorů a další zajímavosti. Na letošní organizaci se podílí 60 sportovních klubů z Plzně a okolí,“ řekl radní Petr Chvojka.

Ilustrační fotografie.
Triatlonisté z plzeňské akademie nabírali síly na Šumavě

Sportovní program doplní každý den odpoledne besedy se sportovními osobnostmi na hlavní stage v amfiteátru za OC Plzeň Plaza a následně přednášky ve stanu Pilsner Urquell, které jsou určeny nejen pro zástupce místních sportovních klubů, ale i pro veřejnost.

Více o Sportmánii najdete zde.