V domácí lize totiž po devatenácti kolech drží s pětibodovým náskokem příčky zajišťující účast v ´Evropě´ a stále bojuje v domácím poháru. A když zůstanou Limberský, Darida či Rajtoral, může si Viktorka opět brousit zuby na postup mezi evropskou elitu.

Kouč Pavel Vrba po čtvrtečním vyřazení v osmifinále Evropské ligy od Fenerbahce Istanbul prožíval zklamání, celkově ale hodnotí tažení Viktorie Evropskou ligou pozitivně. Podle něj klub postupem do osmifinále i skalpy velkoklubů Atlétika Madrid či Neapole ukázal, že i v českých podmínkách se dá vytvořit silné a konkurenceschopné mužstvo. Vrba teď věří, že Plzeňští své pohárové tažení dokážou v dalších sezonách zopakovat. „Je vidět, že když je mužstvo dobře poskládané z českých a slovenských hráčů, sem tam nějaký další zahraniční hráč, a klub funguje, tak potom se dá i v Česku vytvořit silné mužstvo," říká Vrba.

Aby Plzeň na svou historicky nejúspěšnější sezonu v pohárech navázala, bude podle něj důležité udržet stávající kádr pohromadě. „Pokud se nestane, že odejdou tři čtyři hráči, jsme schopni s tímhle mužstvem výkony opakovat. Věřím tomu, že to nebylo naposledy, kdy jsme hráli jarní část pohárů," přeje si Vrba.

A majitel klubu Tomáš Paclík nastiňuje, že se žádný výprodej hvězd nechystá. „Budeme se to snažit dělat jako doposud, chceme zasahovat do kádru co nejméně. Viděl bych to na odchod maximálně dvou hráčů, ale zároveň musíme za ně vždycky přivést náhradu," připomíná rezolutně Paclík.

Rozhovor s Tomášem Paclíkem najdete v sobotním Plzeňském deníku.