Kde všude už byla PechaKucha
Dům hudby
Světovar
Městské lázně
Sokolovna ve Štruncových sadech
Kino Elektra
Papírna
Korandův sbor
Krajské policejní ředitelství
Kino Hvězda
Nákupní centrum Borská pole
Velké divadlo J. K. Tyla 

Večer věnovaný umělcům, architektům, fotografům či designérům se tentokrát koná v bývalém depu v Cukrovarské ulici. Jde o první akci, která se v náhradním prostoru za kulturní fabriku Světovar koná.

„Jsme rádi, že můžeme otevřít DEPO2015, je to prostor, který máme v plánu už dva roky. Od té doby, co jsme se dozvěděli, že bude prostor volný," říká Jakub Mareš ze spolku K světu, který tyto večery podle japonského vzoru připravuje. Dvanáctý večer startuje 20. února ve 20:15 hodin.

Specifikem PKN je, že každý účinkující, jichž bude tentokrát dvanáct, má na svou prezentaci jen dvacet snímků. A každý je promítán pouze dvacet sekund, během nichž jej může autor okomentovat. Mezi vystupujícími v depu jsou například japonská umělkyně Hiroko Matsushita, fotografka Vendula Knopová, ilustrátorské duo David Böhm a Jiří Franta nebo grafický designér Petr Babák.

Ani tentokrát nebude chybět afterparty, na níž zahrají The Love Songs Orchestra společně s DJ Gadjo.cz. Plzeňský tým PKN se během večera znovu spojí se zakladateli tohoto formátu v japonském Tokiu. Vstupenky na PechaKucha Night už jsou v prodeji, první várka byla vyprodána velmi rychle. Nyní organizátoři dali do oběhu další stovku míst. A lidé budou mít šanci koupit lístky i přímo na místě před začátkem večera. „Budeme vpouštět návštěvníky do naplnění maximální bezpečné kapacity depa," potvrdila za organizátory Lucie Filipová.

PKN se stane součástí zahájení Festivalu světla, který se koná 20. a 21. února.