Obzvlášť nabitý program ve Viktorii Plzeň měli zejména čeští i slovenští reprezentanti, kteří se museli popasovat i s reprezentačními a těžkými kvalifikačními zápasy.

O to více si teď všichni vychutnávají zaslouženou dovolenou společně se svými nejbližšími, kterých si v sezoně příliš neužijí.

Zajímavé jsou destinace, kde budou fotbalisté Viktorie nabírat síly do náročné zimní přípravy a jarní části sezony, ve které je čeká útok na třetí mistrovský titul.

Ze teplem do exotické země vyrazí obránce František Rajtoral. „Poletíme s přítelkyní do Thajska," uvedl zadák Viktorie, který úspěšně překonal podruhé v kariéře únavový syndrom a v závěru sezony se vrátil do mužstva.

Příjemnému klimatu, rozpálenému písku a slané mořské vodě dá přednost i reprezentační stoper Václav Procházka. „Chystáme se s přítelkyní k moři . Sezona byla dlouhá, chci si pořádně odpočinout a dovolenou si užít. Budeme u moře čtrnáct dní," těší se Václav Procházka.

Naopak na sníh a pořádnou lyžovačku se chystá Pavel Horváth. S manželkou Janou, dcerou Adrianou a synem Patrikem stráví ještě před vánočními svátky týden v rakouských Alpách.

Do hor vyrazí nejspíš i záložník Ondřej Vaněk, který má za sebou vydařený podzim, v němž patřil v utkáních k nejlépe hodnoceným hráčům západočeského klubu.

„Dovolená v zahraničí mě neláká, venku jsem byl první polovinu letošního roku, když jsem působil v turecké lize, takže si teď chci užít domova. Možná ale na pár dnů vyrazím na Slovensko, rád bych se podíval do Tater," prohlásil brněnský rodák Ondřej Vaněk.

Za hranice se nechystá ani útočník Stanislav Tecl, který stráví zasloužené dny volna doma na Vysočině uprostřed rodiny a kamarádů.

Po dvou sezonách v bundeslize se na dovolenou s rodinou v domácím prostředí těší také reprezentační záložník Václav Pilař, který si chce hlavně užít syna Kubíka. „Maximálně si zajedeme někam na wellnes víkend," říká Pilař.
První dovolenou ve třech stráví stoper Lukáš Hejda, manželka Veronika mu nedávno porodila dceru Julii.

Domů do Bosny se podívá nová posila Viktorie Aidin Mahmutovič. „Moc se těším, už jsem rodinu dlouho neviděl," svěřil Mahmutovič.