Nejprve se na podporu léčby jejich synka rozpoutala velká materiální i finanční sbírka, která před týdnem vyvrcholila benefičním koncertem (čtěte zde), a v pátek přišla z pražské Fakultní nemocnice v Motole ta nejlepší možná zpráva. Matyášovo nejnovější vyšetření ukázalo, že jeho tělo je čisté. Rakoviny se zbavilo.

„Vůbec jsme to nečekali, je to ta nejkrásnější zpráva za rok a půl," říkala v pátek Matyášova maminka Lenka s dojetím. „Doktor ode mě dostal pusu. Trochu ho to zaskočilo, ale já jsem se neudržela. Staral se o nás rok a půl," dodala. Chlapce teď čeká asi roční, takzvaná udržovací léčba. „Budeme do Prahy dojíždět dál, ale to nejhorší už je snad pryč," vysvětlila Lenka Klasnová s tím, že v pátek se i se synkem sbalili a na víkend už jsou doma v Přešticích.

Sbírka pro Matyáše a jeho rodinu vznikla proto, že léčba rakoviny je velice nákladná a rodina se po zranění Matyášova otce navíc ocitla v tísni. Benefiční koncert, jenž se za účasti zpěvaček Evy Pilarové, Hanky Křížkové a Dády Patrasové, houslisty Pavla Šporcla, zpěváka Marka Ztraceného a řady místních pěveckých i tanečních souborů konal v Příchovicích, vynesl rodině 101 155 Kč. Účet, který na podporu Klasnových pomohla založit Diakonie ČCE, má číslo 359 6666 359/0800 (variabilní symbol je 199).