VYBRAT REGION
Zavřít mapu

DEPO 2015 si zabrali milovníci sladkostí

Plzeň - /FOTOGALERIE/ Milovníci sladkostí se sešli v DEPU 2015 na Sweet festivalu.

19.6.2017
SDÍLEJ:

Sweetfest festival v Plzni - Adéla Hrnčířová (Vitarka Raw bistro)Foto: Deník / Říský Milan

Na jedné straně DEPA 2015 připravuje profesionálka Markéta Krajčovičová máslový krém se smetanou a citronem.

Na druhé nabízí slečna přísně ´raw´ dobroty založené na tepelně neupravovaných potravinách, jako jsou ovoce a zelenina, ořechy, semínka, luštěniny, obiloviny, mořské řasy a čerstvé kokosové mléko. Do toho pečené klobásy, hory cukrové vaty, vafle, s čím si vzpomenete, a další nálož dobrot. Plzeňanům chutná všechno. Vítejte na sweet festivalu pro milovníky sladké chuti.

„Pokud se vám krém zdrcne, tak ho zkuste trochu vychladit a znovu šlehat a šlehat," radí lidem, kteří se shromáždili před pódiem, cukrářka známá výrobou složitých originálních dortů. Trvá na tom, že správný krém musí být z pravého másla a žádného margarínu. Do něj klidně vešlehá smetanu (apoň se 39% tuku), ztuhlou kostku vychlazeného vanilkového pudinku a šťávu z citronu. Má to. Že jde o fantastickou záležitost, nikdo nepochybuje.

Adéla Hrnčířová z Raw Bistra Vitarka na tuky, vaření ani pečení nehraje. „Oříšky, cuketa, zelenina, agáve, datle, čokoládová hmota a kvalitní mixér," vypočítává potřeby, bez nichž ´neuvaří´. Zvládne prý nejen sladkosti, ale i svíčkovou s petrželovými knedlíky. „Je to snadné. Umixujete všechnu zeleninu na svíčkovou s oříšky kešu, vodou, kurkumou a solí a pepřem. Máte omáčku. Knedlíky jsou ze sušeného petrželového kořene a spojené psylliem, což je rozpustná vláknina," dodává slečna.

Autor: Dana Veselá

19.6.2017 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Dobová fotografie zaměstnanců stanice v Nepomuku, kteří vyhlížejí příjezd vlaku.

Do Nepomuku přijel první vlak před 150 lety

plakát

Kavárna v Besedě je zavřená

Pas na počkání už vám nikde nevydají

Plzeň – Za tzv. bleskový pas vydaný za šest dnů zaplatíte čtyři tisíce korun, děti do 15 let platí polovinu. Přesto je o ně velký zájem.

Pěstujeme olivy

I u nás se dají vypěstovat olivovníky. Můžete je mít i doma, vždyť naprosto nejlepší pro naše podmínky je jejich pěstování v květináčích. A tak se jich nebojte a pojďme společně na to.

První Burger King se otevírá v Plzni

Plzeň - Americký řetězec Burger King otevírá dnes svou první pobočku v obchodním centru Plaza. 

Boj o místo. Musím makat a proměňovat šance, říká Schleiss

Plzeň – Další krok v boji o místenku v sestavě hokejové Škody Plzeň pro nadcházející ročník extraligy udělal v úterním přípravném duelu s Chomutovem (2:3 pp) útočník Jan Schleiss.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení