Do Centra sociálních služeb Stod se kolona s první dámou vydala po prohlídce katakomb a obědě v Country Saloonu. Ivana Zemanová si tam prohlédla byt uživatelky Jany Jandové, od které dostala uháčkované srdce.

„Já jsem také háčkovala za mlada," prozradila na sebe manželka prezidenta, která následně obdivovala, co všechno paní Jandová s pletacími jehlicemi dokáže. Ta si totiž sama vytvořila například přehoz přes křeslo. „Pozdravujte manžela a dceru," přála dárkyně. První dáma ´na oplátku´ pochválila příjemné prostředí centra.

Návštěva zavítala také do místní pekárny, kterou pochválila Petra Šlajsová. „Široko daleko se o vaší pekárně ví," zdůraznila. Čerstvé výrobky mohly dámy samy ochutnat.

Poslední zastávkou ve Stodě byl Domov Háječek, který se stará o osoby se zdravotním postižením. Během posezení první dámy a Petry Šlajsové s klienty si namalovaly obrázek. Ivana Zemanová chtěla své dílo předat Péťovi, který v domově bydlí. Ten ale nabízené dílo odmítl. „Já nechci obrázek, já už jsem dostal pohled," řekl na vysvětlenou Péťa a ukazoval při tom na pohlednici s první dámou, která nakonec předala své malované dílo společně s věnováním Petře Šlajsov

V úterý zavítá Ivana Zemanová do Kladrub a Míšova.