Letos 21. června se bude konat už čtvrtý ročník akce, kterou pořádá organizace Pohyb a zdraví. Festival se koná za obchodním centrem Plzeň Plaza.

„Zájemci si mohou vyzkoušet několik desítek sportů, například rybaření, florbal, střelbu, běh, ale také tancování nebo méně známé sportovní aktivity. Snažíme se dětem ukázat, že o prázdninách mohou dělat i jiné aktivity, než jen sedět doma u počítače," uvedl ředitel pořádající organizace Přemysl Švarc. „Cílem je předejít dětské obezitě a snažit se vybudovat příchozím vztah ke zdravé životosprávě," doplnil ředitel. Dopoledne se festivalu zúčastní mateřské, základní i střední školy z celého Plzeňského kraje. „V současné době máme přihlášeno už téměř tři tisíce dětí," pochlubil se Švarc. V odpoledních hodinách je akce určena široké veřejnosti.

Sportovní aktivity připravují regionální kluby a spolky. „Aktuálně jich máme přislíbeno 45, ale chtěli bychom přizvat ještě další, aby byl program pestrý a návštěvníci měli z čeho vybírat. Také chceme před polednem přichystat dětský koncert, aby si školáci mohli zatancovat a vyblbnout se," uzavřel sportovec.

Čtenáři volí ze tří veřejně prospěšných projektů ten, který získá nejvyšší příspěvek. Na realizaci projektu s největším počtem hlasů přispěje Globus částkou 130 000 korun, druhé místo získá 80 000 korun a třetí 50 000 korun. Vybranému projektu můžete udělit hlas až do 31. května na www.globus.cz o-globusu/ spolecenska-odpovednost/ lepsi-svet.html. Vytvořme Lepší svět! O dalším z projektů se dočtete zítra. 

Kapela hendikepovaných hudebníků The Tap Tap
Hospic sv. Lazara chystá charitativní koncert