„Není nutné hodit ho do koše. Ale zásadní požadavek, což je rozčlenění objektu, investor nesplnil. Stále je to jedna velká hmota," potvrdila ředitelka Útvaru koncepce a rozvoje Irena Vostracká.

Dodala, že její úřad se v posuzování shodl s architekty jmenovanými do pracovní skupiny, kteří s navrhovanou podobou Corsa nesouhlasí.

Co architektům na podobě Corsa nejvíc vadí? Hlavně to, že jde o jeden nerozčleněný objekt dlouhý zhruba 250 metrů táhnoucí se od Teska až k Wilsonovu mostu. To by se mělo změnit.

Podle technického náměstka primátora Petra Runda (ODS) se ve čtvrtek proto nebude na zastupitelstvu projednávat pronájem a pozdější prodej městských pozemků na Americké třídě, které Amádeus kvůli Corsu požaduje. Důvodem je právě nesplnění regulačních podmínek.

„Bod bude stažen z programu a předložíme jej zastupitelům až v době, kdy budou regulační podmínky města stoprocentně splněny," prohlásil ve středu Rund. Zastupitelům ale ve čtvrtek hodlá předložit písemnou zprávu Útvaru koncepce a rozvoje podloženou právě názorem pracovní skupiny architektů. V ní je vysvětleno, v čem se Corso regulačním podmínkám vymyká.

Čtěte také - Architekti: Corso nesplnilo regulaci, do centra nepatří včetně rozhovoru se zástupcem investora.