„Tentokrát bude projednáván mezi prvními body. Věřím, že zastupitelé podpoří návrh, který zpříjemní život plzeňským seniorům,“ uvedla Fischerová. Jenže ČSSD to pravděpodobně neudělá.

Šéf kontrolního výboru Milan Chovanec dokonce označil materiál za paskvil. „Navrhnu zastupitelům, aby schválili seniorům plavání zdarma každé první pondělí v měsíci. Důchodci nebudou potřebovat ani Plzeňskou kartu, ani nic jiného a budou moci bazén zdarma využívat 12 krát ročně. Rozhodující bude jen věk,“ řekl Chovanec.

Právě komplikovaný systém a nutnost vlastnit Plzeňskou kartu odsoudil myšlenku darovat seniorům volné plavání k neúspěchu. Městští radní nejdřív letos na jaře dovolili důchodcům vstup zdarma v době do 14 hodin, po třech měsících ale výhodu zrušili. Ukázalo se totiž, že náporu bazén nestačí. Vymysleli proto vstup zadarmo od devíti do 11 hodin dopoledne s omezením na 40 návštěv ročně. Podmínkou je však kvůli evidenci Plzeňská karta, která umožní evidovat počet návštěv v bazénu. Přestože zastupitelé tento návrh už jednou odmítli, vrací se jim na stůl znovu.