Kde neparkovat:
Parkovací dům Rychtářka (otevřen bude pouze pro rezidenty), Truhlářská a Pallova ulice, lépe vyhnout se i centru města

Kam auto nejlépe zaparkovat:
parkovací plochy v ulici Lochotínská, Rokycanská, U Ježíška, garáže pod mostem Milénia

Kdo tedy chce jet na duel s mnichovským velkoklubem autem, měl by přijet včas a vzít v úvahu, že místo k zaparkování bude hledat zřejmě dost obtížně. Po celý den budou mít do Rychtářky přístup jen zákazníci s předplatným rezervovaného stání. Zároveň nebude možné parkovat ani v Truhlářské a Pallově ulici u automatu zóny B před Domem dětí a mládeže. Stejné opatření platí u všech tří zápasů Ligy mistrů, kdy FC Viktoria Plzeň hostí některého ze soupeřů základní skupiny D.

Na zápas už se připravují i policisté, přestože duel není vyhodnocen přímo jako rizikový. „Doporučujeme využít parkovací plochy v oblasti ulice Lochotínská, Rokycanská, U Ježíška, halové garáže nebo most Milénia. Apelujeme na všechny fanoušky, aby na utkání dojeli v dostatečném časovém předstihu, a pokud je to jen trochu možné, využili městské hromadné dopravy," upozorňuje policejní mluvčí Ivana Telekešová.

Vzhledem k tomu, že se fanoušci hostujícího týmu mohou srocovat na náměstí Republiky a v okolí stadionu, je možné, že bude v těchto místech po nějakou dobu omezena doprava.

Navíc to vypadá, že nebude dračka jen o parkovací stání v centru města, ale i o místa v restauracích a sport barech. Fanoušci Bayernu dostali k dispozici 600 vstupenek, do Plzně však podle některých odhadů dorazí několik tisíc německých příznivců. „Jejich fanoušci si chtějí udělat zájezd, i když neseženou vstupenky. Ale byli jsme uklidněni, že jsou velmi organizovaní a vychovaní a že nehrozí žádný problém," řekl mluvčí Viktorie Plzeň Pavel Pillár. Několik stovek německých fandů bude utkání sledovat v plzeňském pivovaru.

A i kdyby k něčemu došlo, policie je ve střehu. „V ulicích bude několik desítek policistů pořádkové i dopravní policie včetně pořádkové jednotky, členů antikonfliktního týmu, psovodů nebo jezdců na koni," vypočítává Telekešová. Bezpečnostního opatření se zúčastní i kriminalisté v civilu.