Rozsáhlá policejní opatření na několika místech v celé republice potvrdila ČTK mluvčí policejního prezidia Markéta Janovská. Neupřesnila další konkrétní místa, na která se hrozba vztahuje, ani jejich počet. Umístění nástražných výbušných systémů anonym oznámil nejenom policii, uvedla Janovská. Policisté podle ní přijali opatření. "Na jednotlivých místech probíhala opatření, která si vyžádala evakuace několik stovek lidí. Do akce byly zapojeny stovky policistů. Jaká konkrétní opatření policie na jednotlivých místech prováděla, nebudeme z taktických důvodů zveřejňovat," sdělila v úterý odpoledne tisková mluvčí policejního prezidia Markéta Janovská.

V Plzni se opatření týkala magistrátních úřadů. Podle ČTK anonym ohlásil, že bomba na plzeňském magistrátu exploduje v poledne. Mluvčí magistrátu Eva Barborková potvrdila, že policie vyklidila budovu radnice. 

Policisté také evakuovali magistrátní úřady ve Škroupově ulici a v Kopeckého sadech. Škroupova ulice je zablokována páskou a policejním autem, stejně tak jako již zmiňované Kopeckého sady a přilehlá Martinská ulice. Lidé se nedostanou ani na část náměstí Republiky, kde sídlí radnice. Policisté a strážníci hlídkují také před budovou živnostenského úřadu. Podle mluvčí plzeňského magistrátu Evy Barborkové se evakuace týkala všech 14 magistrátních objektů, přičemž se do nich zaměstnanci mohli začít vracet po půl jedné odpoledne.

Policie zasahovala také na plzeňském vlakovém nádraží, které kompletně evakuovala a uzavřela. Na místě byly desítky policejních vozů, přítomen byl také policejní psovod. Po dvanácté hodině byl na nádraží přerušen provoz, cestující mohli využít přistavených autobusů. Provoz byl obnoven kolem jedné hodiny odpoledne, podle Českých drach došlo ke zdržení spojů v rozsahu do cca 40 až 60 minut.

Policie během odpoledne dopadla v Hradci Králové 41letého muže, který je z anonymních výhrůžek podezřelý. Za šíření poplašné zprávy mu hrozí až pět let vězení.