Do voleb výrazně nezasáhli aktivisté, ani Martin Marek ani Petr Vaněk nemají nakonec žádné křeslo. „Rozdělili se," vysvětluje důvod politolog Západočeské univerzity v Plzni Přemysl Rosůlek. Tím, že roztříštili síly, přestože měli mnoho společných programových bodů, si navzájem podřízli větev.

Ztratila také TOP 09 , která přišla o dvě křesla. Komunisté jsou na svém, svých pět mandátů obhájili. Zklamaní jsou Občané patrioti, přišli o jednoho zastupitele.

Nejvíce hlasů, 9843, získal primátor Martin Baxa (ODS). Po hnutí ANO 2011 má jeho ODS druhý nejlepší výsledek v Plzni. „Je to vynikající," pochvaloval si primátor. Třetí ČSSD čekala více. „Nadšení úplně nejsme, volební průzkumy dávaly větší naději," okomentoval výsledek Martin Zrzavecký. Úspěch Ano 2011 podle něj sice ukazuje, že lidé touží po změně, zároveň ale nejsou nespokojeni se současným směřováním města, když podpořili i ODS a ČSSD. „To, že jsme neuspěli, přisuzuji malé volební účasti."

Na slabou účast doplatilo podle Jana Michálka z Občanů patriotů také toto hnutí, a to přesto, že nasadilo známé plzeňské tváře.