Dá se říct, že se ve špatný čas ocitli na špatném místě. V hostinci, kde se bavilo přes sto lidí, přišli mezi druhou a třetí hodinou ráno do cesty opilému a agresivnímu Tomáši Uzlovi. Ten v pondělí stanul na lavici obžalovaných pro těžké ublížení na zdraví a výtržnictví. Teprve třiadvacetiletému muži hrozí mu až dvanáct let za mřížemi.

Rybářská zábava se v Libé konala 16. února. Po dvacáté hodině tam přišel i Uzel. Popíjel a někdy kolem půl třetí ráno se dostal do konfliktu s pětatřicetiletým Martinem H. Oba se strkali a Uzel na svého protivníka zaútočil pěstmi. Starší z dvojice si z rvačky kromě hematomu odnesl ještě tříštivou zlomeninu ruky a měsíc byl v neschopnosti.

Mladý muž pak z chodby vběhl do sálu, ze stolů začal sbírat těžké popelníky a sklenice a bezdůvodně je začal házet po přítomných.

Jaroslava B. zasáhl popelníkem, který vážil 1,3 kg, přímo do čela. Popelníkem stejně strefil i Lukáše P. Oba muže odvezla záchranka na šití. Martina R. pak zasáhla půllitrová sklenice tak, že měl tržné ranky v obličeji.

Tomáš Uzel před soudem nevypovídal. Již dříve na policii uvedl, že ten večer zkonzumoval hodně alkoholu. „Nepamatuji si to. Probudil jsem se až v nemocnici," řekl.

„Byla tam zábava, všechno bylo úplně v pohodě. Já jsem stál zády opřený o bar. Najednou jsem dostal ránu a ležel jsem," řekl před soudem Jaroslav B., kterému na hlavě přistál popelník. Čtyřicátník, který se živí jako nástrojař, byl poté měsíc a půl v neschopnosti. „Všechno jsem musel dělat pomalu. Bral jsem prášky na závrať," uvedl.

Další dva svědci, jejichž výpovědi soudce přečetl, uvedli, že obžalovaný 'není špatný kluk, ale když se napije, bývá agresivní'. Soud pokračuje v dalších dnech.