Ze spáchání krádeže a porušování domovní svobody je podezřelý neznámý pachatel, který si 1. října odnesl z bytu v ulici Na Jíkalce peněženku i s osobními doklady. Do bytu, který majitelka na pár minut opustila, se zloděj kolem půl druhé hodiny ráno dostal otevřeným oknem v obývacím pokoji.

"Pachatel do okna nacházejícího se ve výšce zhruba 175 cm vyšplhal a vstoupil do bytu. Z obývacího pokoje si odnesl peněženku s penězi a osobními doklady a místo činu stejnou cestou opustil," řekla k případu policejní mluvčí Hana Štefflová. Majitelka bytu zloděje načapala ve chvíli, kdy právě oknem vylézal ven. Ačkoli ho okamžitě začala pronásledovat, podařilo se muži z místa činu utéct.

Policisté se případem začala ihned zabývat a podařilo se jim získat i kamerový záznam, který drzého zloděje zachytil. "Žádáme o spolupráci všechny občany, kteří se v předmětné době pohybovali v okolí místa činu a všimli si podezřelého chování jakékoli osoby, a dále občany, kteří jsou schopni identifikovat muže zachyceného na fotografiích, aby neprodleně podali zprávu na nejbližší policejní služebnu nebo na tísňovou linku 158," dodala Štefflová.