K incidentu došlo letošního 18. května po půl páté odpoledne v obýváku rodinného domu v Janovicích nad Úhlavou, kde Bejšovcovi žili. „Obžalovaná šla proti svému manželovi s nožem v ruce a bodla ho do hrudníku," popsala státní zástupkyně Jana Fišerová s tím, že žena si musela být vědoma toho, že manžela může smrtelně zranit.

Dušan Bejšovec po útoku utekl z domu a záchranáři jej poté letecky transportovali do Fakultní nemocnice v Plzni na Lochotíně. Jeho zranění naštěstí nebyla vážná a muž byl po několika dnech propuštěn do domácího ošetřování.

„Byl to zkrat. Chtěla jsem ho jenom postrašit. V té chvíli jsem si neuvědomila, že bych mu mohla ublížit," uvedla před soudem Bejšovcová. Patnáct let trvající manželství nebylo podle jejích slov už delší dobu ideální a prožívalo krizi. Kvůli hádkám v rodině nejednou zasahovala policie. „Já chodím do práce, starám se o děti, on má jen pivo. Tehdy jsem vzala do ruky nůž a říkala jsem mu, ať už se začne chovat slušně. Všechno se to ve mně nahromadilo," vypověděla žena s tím, že manžel byl dokonce dvakrát vykázaný z obydlí kvůli domácímu násilí. I přes to všechno se však žena nikdy neodhodlala k rozvodu.

Dušan Bejšovec před soudem přiznal, že manželství skutečně nebylo ideální, hovořil o konfliktech, jež měli v minulosti, a zmínil se i o problémech s alkoholem.

Onen den přišel dřív z prá-ce a s manželkou popíjeli. Dvojice se poté začala hádat a žena popadla nůž. „Chytil jsem ji za levou ruku, pravou máchala nožem, pak se jí ta ruka s tím nožem svezla. Myslím, že mě nechtěla bodnout," řekl muž. Dvojice spolu dnes nekomunikuje.

Na případu je smutné, že rodina má dvě nezletilé děti, které nyní žijí odděleně. Rodiče je mohou navštěvovat.

Ženě hrozí za pokus vraždy až 18 let vězení.