Díky podmínečnému trestu byl zároveň propuštěn z vazby. Třiatřicetiletý skladník se před soudem ocitl pro to, že loni v prosinci v Toužimi pobodal svého známého Petra P. Oba muži v sokolovně od odpoledne popíjeli a byli opilí; útočník měl v té době dvě promile alkoholu v krvi a z večera si pamatuje jen útržky. Pokud podmínku poruší, půjde na tři roky za mříže.

Prchal byl původně žalovaný pro pokus vraždy, soudci však čin překvalifikovali na těžké ublížení na zdraví; kvalifikace tak pro Prchala byla příznivější.

Incident se odehrál loňského třináctého prosince po půl osmé večer. Prchal měl v hospodě schůzku se svým kamarádem, kterého dlouho neviděl. „Najedli jsme se, pili jsme pivo, objednali jsme panáky. Byla tam ještě moje přítelkyně, která pak odešla. Pak si k nám sedl Péťa (poškozený, pozn red.) a o mé přítelkyni něco říkal, nebylo mi to příjemné; něco zařval a pak jsme byli venku," vypověděl Prchal.

„Vjel do mě nějaký vztek, nedokážu si to vysvětlit," popsal muž chvíli, kdy na svého známého zaútočil zavíracím nožem, který vytáhl z kapsy. Jeho známý se držel za břicho, dopotácel se do sokolovny a skácel se k zemi. Lékaři jej operovali a zachránili. Prchal se poškozenému omluvil v dopise a rovněž v jednací síni. O tři roky starší muž před soudem jeho omluvu přijal.