O dva dny později, loňského 28. srpna, Miloš Babyka svou ženu ubodal nožem.

Šestatřicetiletý Babyka se nyní před Krajským soudem v Plzni zodpovídá z vraždy své manželky. Hrozí mu až dvacet let za mřížemi.

Bývalý příslušník cizinecké policie byl se svou manželkou deset let. O oddaného muže se však zrovna nejednalo. Během vyšetřování vyšlo najevo, že Babyka měl během manželství ještě tři další vztahy. Když psycholožka před soudem pronesla, že Babyka je promiskuitní, protože nemá problém s tím střídat partnerky a velice snadno navazuje a rozvazuje vztahy, reagoval jasně. „Měl jsem asi tři nevěry a domů jsem se vracel provinile. Bylo to ale ku prospěchu našeho manželství," šokoval lidi v jednací síni. Mnohem více ale překvapil, když řekl, že by mu vlastně nevadilo, kdyby mu byla nevěrná i jeho žena . „Nevadilo by mi to, kdybych o tom nevěděl," pronesl.

Babyka byl z bytu vykázán

Právě s Babykovou nevěrou souvisí i vražda jeho ženy. Ta totiž loni zjistila, že její muž má milenku. „Svěřila se mi, že je jí nevěrný," řekla před soudem Taťjana T. Vše vygradovalo loňského 12. srpna, kdy Babyka svou ženu napadl. „Tenkrát se bála jít domů sama. On tam byl se svou milenkou. Když jsme tam přišly, pozdravila jsem se s ním a on řekl, ať jdu pryč. Zabouchly se dveře, já jsem uslyšela jeho křik a Ina najednou volala o pomoc. Já jsem hned zavolala policii," popsala Taťjana T. Její sestra poté musela k lékaři. Babyka byl ze svého bydliště vykázán a s tím se nehodlal smířit.

Podle Taťjany T. se nejednalo o první napadení její sestry. Babyka prý svou ženu napadl už v těhotenství. Jindy prý sestra viděla, že Ina má po těle modřiny a zakrývá si je make-upem.

„Je to hrozné. Tys jí sebral matku a mně sestru, malé dítě přišlo o mámu," pronesla v úterý směrem k Babykovi Taťjana T. a ukázala mu přání ve tvaru růžového srdce, které osmiletá dcerka, o níž se dnes Taťjana stará, pro svou maminku vyrobila. Babyka však nebyl schopný zvednout hlavu a podívat se. V té chvíli zavládla v jednací síni mrazivá atmosféra a místností se rozléhal pláč členů rodiny.

Miloš Babyka k tomu poznamenal, že i on přišel o dceru. „Jako rodič si neumím představit větší ztrátu, než je ztráta dítěte. Měl jsem to být já, kdo měl zemřít," pronesl.

"Křičela ať běžím pro pomoc," řekl kamarád zavražděné

Před soudem v úterý vypovídal i blízký přítel Iny Babykové a partner Taťjany T. Alexandr Kulik, který byl svědkem vraždy. Podle jeho slov Babyka své ženě vyhrožoval a ona z něj měla strach.

V osudný den se za ní kamarád zastavil v domě v Sokolovské ulici a šli si zapálit cigaretu na balkon do mezipatra. Babyková šla první. „Najednou začala křičet. Viděl jsem, že Babyka běží z pátého patra nahoru a chce chytit Inu za vlasy. Skočil jsem mezi ně a snažil jsem se držet je od sebe. Ona volala o pomoc. Babyka měl nůž a nějak držel Inu, hledal jsem telefon, křičela, ať běžím pro pomoc," vzpomínal před soudem Alexander K.

Svou kamarádku poté viděl ležet na zemi před bytem a Babyka mizel z domu pryč. „Byla zhroucená, držela si břicho u žaludku. Vedle ležel nůž od krve," řekl dále rodinný přítel.

Miloš Babyka poté prchl z domu a skrýval se v lese u Zábělé u Plzně. Po týdnu jej dopadli kriminalisté, když se do svého úkrytu vracel. Soud pokračuje v dalších dnech.