Na středeční dopoledne jen tak nezapomene prodavač z vietnamské večerky Zlatý kůň v Borské ulici nedaleko nádraží Jižní předměstí v Plzni. Kolem půl desáté dopoledne do prodejny přišel muž kolem třiceti let, ze kterého se vyklubal zloděj.

„Pachatel z regálů odcizil drogistické zboží za více než pět set korun a z prodejny chtěl bez placení odejít," uvedla mluvčí policie Hana Štefflová. Toho, že muž v obchodě krade, si však prodavač všiml díky kameře, která na krámek dohlíží. Zavolal tedy policii.

Když chtěl zloděj z obchodu odejít, Vietnamec ho vyzval k vrácení odcizených věcí a obchod zamkl, aby muž nemohl utéct. V tu chvíli mu však zloděj přiložil nůž na krk a řekl mu, ať dveře otevře. Vyděšený prodavač jej poslechl a násilník z prodejny utekl.

Policisté případ kvalifikovali jako vydírání. Po muži nyní pátrají. Velice jim může pomoci veřejnost, neboť násilníka zachytily kamery (viz foto výše). Muži je kolem třiceti let, je silnější postavy vysoké zhruba 180 centimetrů, má světlé krátké vlasy. „Hovořil plynně česky, na sobě měl červenou vestu bez rukávů se zipem, světlé kraťasy a sportovní boty světlé barvy," popsala Štefflová.

Kdo by muže poznal, nechť se obrátí na bezplatnou linku 158.