V Májové ulici zloději z domu, do kterého vnikl vypáčenými balkonovými dveřmi, odcizil zlaté šperky s loveckými trofejemi, perlami a granáty za přibližně 50 tisíc korun. Majitelé vykradeného domu v Sedleci vyčíslili škodu na 32 tisíc korun, pachatel je připravil o 4600 korun, 15 zlatých šperků a 180 eur.

Zloděj řádil i na Doubravce. „Nezvaná návštěva si z obývacího pokoje odnesla doklady k vozidlu, z ložnice pak zmizely šperky, jako řetízky, náramky a prsteny z drahých kovů. Škodu okradení vyčíslili na 41 tisíc korun," popisuje další příklad policejní mluvčí Martina Korandová s tím, že po pachatelích krádeže a porušování domovní svobody pátrají policisté pátrají.

Zároveň apelují na všechny majitele rodinných domů a bytů, kteří mají doma uložené věci vyšší hodnoty, aby si své příbytky řádně zabezpečili. „Používání trezorů či elektronického zabezpečení je v těchto případech maximálně vhodné," říká Korandová.

K obezřetnosti občany vyzývá i starosta Křimic Petr Otásek. Policie totiž eviduje množství případů vloupání do domů a bytů v Křimicích, Vejprnicích, Malesicích a v dalších okolních obcích. „Po konzultaci s kriminálními policisty jsem občanům doporučil, aby si zamykali vstupní dveře i během dne," říká Otásek.