„V Plzni na přivaděči od Klatov směrem do Plzně zastavila policejní hlídka při své kontrolní činnosti předepsaným způsobem osobní motorové vozidlo tovární značky Škoda Octavia 39letého řidiče. Ve vozidle byly zjištěny ještě další dvě osoby a to ve věku 43 a 37 let," uvedla plzeňská policejní mluvčí Veronika Hokrová s tím, že nejen u řidiče, ale i spolujedoucích byl policisty proveden orientační test na drogy s pozitivním výsledkem na amfetamin a metamfetamin.

„Při kontrole vozidla policisté nalezli látky, jejichž původ je předmětem dalšího šetření, a které budou podrobovány znaleckému zkoumání."
Proto na místo večer přijela i výjezdová skupina kriminální policie, která řidiče i spolujezdce zadržela a vozidlo zajistila k dalším úkonům trestního řízení. „Kriminalisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky a trestného činu nedovolené výroby a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy," dodala policejní mluvčí.

V případě pravomocného odsouzení hrozí řidiči a spolujezdcům trest odnětí svobody od jednoho roku až pět let. V současné době se plzeňští kriminalisté případu intenzivně věnují.

Kvůli údajně předražené stavbě koupaliště jsou stíhané tři zaměstnankyně třetího městského obvodu. Na snímku (uprostřed) Zdeňka Anýžová, které hrozí pět až dvanáct let vězení nebo propadnutí majetku, Renáta Hádková (vpravo) a Eva Hubená (zezadu).
Takové jezírko za pět milionů? Těžko si představit, řekli zástupci zhotovitele