Navíc se dopustil i výtržnictví a násilí proti úřední osobě. Hrozí mu až dvanáctiletý trest.

Žalobce ho viní z toho, že v průběhu návštěvy řízl nožem o délce ostří 16 cm do krku svého známého Miroslava Adama (30). Příčinou mělo být podle slov žalovaného to, že Adam osahával jeho družku Jiřinku, s níž popíjeli v bytě pivo a víno. Napadenému přitom mohl zasáhnout krční žílu a tím ho ohrozit i na životě. Jen náhodou k tomu nedošlo. Když byl pak žalovaný zadržen policií a eskortován na obvodní oddělení PČR, policistům nadával a vyhrožoval fyzickým napadením. Svým slovům dostál. V okamžiku, kdy mu byla sejmuta pouta, udeřil jednoho z nich pěstí do obličeje.

Zelinku již policisté dobře znají. Jeho trestní rejstřík je plný záznamů o odsouzeních už od roku 1977, kdy poprvé pod vlivem alkoholu bezdůvodně napadl jednoho muže, až po rok 2010, kdy naposledy opouštěl brány vězení. Vesměs se jednalo o ublížení na zdraví nebo výtržnictví.

„Alkohol požívám jen výjimečně. Loni toho 19. září jsem pozval Adama k nám na kafe. Pak jsem šel na záchod, a když jsem se vrátil, viděl jsem, jak Adam rukou obnažuje Jiřinčino prso. Dělal jsem, že nic nevidím," vypovídal před soudem Zelinka. Požádal pak družku, aby mu podala nůž. Mezi nimi seděl Adam. Právě při tom předávání podle Zelinky zřejmě došlo k říznutí. „On pak odešel, žádnou krev jsem neviděl," doplnil Zelinka s tím, že byli oba opilí. Podle spisu měl Zelinka v krvi 2,49 promile a Adam o 0,20 promile méně. Odmítl, že by Adama řízl, stejně jako napadení policisty. Poškozený zase odmítl nařčení z osahávání. „Nevím, proč mě říznul. Já pak utekl. Do nynějška mám strach si uříznout i chleba," řekl Adam.

Hlavní líčení je nařízeno do čtvrtka.