Zcizený obraz je zpět „Policisté provedli kontroly mezi obchodníky, kteří se zabývají nákupem a prodejem uměleckých předmětů, pátrali po obraze i na internetu na stránkách specializujících se na obchodování se starožitnými předměty a požádali o spolupráci ostatní kolegy věnující se této problematice. Provedeným odborným vyjádřením bylo zjištěno, že obraz má hodnotu přibližně 7 tisíc korun a rám 62 tisíc korun," shrnuje případ mluvčí policie Martina Korandová.

Obraz vypátral ve svém volnu policista, který se o problematiku uměleckých děl zajímá. Našel jej v jedné provozovně v centru Plzně a zjistil, že jej přinesl muž, který obsluze tvrdil, že obraz dostal od ženy místo kompenzace finančního dluhu.
„Nejdříve požadoval od majitele obchodu za malbu pět tisíc korun, ale nakonec prodal obraz za tisícovku. Policisté zjistili, že se jednalo se o devětadvacetiletého letého muže. Po dopadení se přiznal, že vešel do volně přístupného předsálí kostela, a protože byl dle jeho slov v tíživé finanční situaci, odcizil ze stěny obraz sv. Terezie a následně jej prodal do starožitnictví za tisíc korun," dodává Korandová.