Plzeňští policisté hledají svědky, kteří by mohli pomoct při vyšetřování útoků na řidiče tramvají, k nimž došlo v Plzni 29. listopadu. Na dva řidiče tehdy zaútočil muž, který měl být pod vlivem alkoholu a drog.

"K prvnímu skutku došlo toho dne kolem 22 hodin a 38 minut na zastávce Plzeňka v Gerské ulici. Během nastupování cestujících do vozu, jež jel ve směru do centra, byl řidičem tramvaje z přepravy vyloučen jeden z cestujících. Protože se choval velmi agresivně a byl vulgární, řidič soupravy rozhodl o jeho vykázání z tramvaje. Muž však toto rozhodnutí nerespektoval a řidiče nejdříve slovně a následně fyzicky napadl," popsala první útok policejní mluvčí Hana Štefflová.

K dalšímu útoku došlo na stejném místě jen o dvanáct minut později. Agresor se  pokusil nastoupit do další tramvaje, ovšem i tehdy si ho řidič všiml a vykázal ho z vozu. "Muž poté podruhé zaútočil. Nejdříve řidiče druhé soupravy napadl verbálně a následně jej kopl do hrudníku," řekla Štefflová.

Policisté se událostí po přijetí trestního oznámení začali zabývat, k řádnému zadokumenování obou případů jim však dosud chybí svědecké výpovědi. "Proto žádáme o spolupráci všechny občany, kteří se v předmětné době pohybovali na shora popsaném místě nebo se nacházeli v předmětných tramvajových vozech a byli svědkem tohoto jednání, aby neprodleně podali zprávu na nejbližší služebnu Policie České republiky nebo na tísňovou linku 158," dodala k případu policejní mluvčí.