Pravděpodobně jej k tomu dohnala tíživá finanční situace. Kuklu na hlavu, se kterou se vydal loupit, si natáhl poté, co zjistil, že mu chybí peníze na nájem.

V neděli večer se po Plzni rozjela velká pátrací akce. Policisté totiž dostali zprávu, že někdo přepadl jednu z čerpacích stanic na Lochotíně.

„Do provozovny vstoupil muž v černé bundě, kuklou přes obličej a s čepicí na hlavě. S nožem v ruce si vynutil vydání finanční hotovosti a ihned poté odešel. O pár minut později se na místo začali sjíždět policejní hlídky a okamžitě začaly propátrávat přilehlé okolí,“ popsala případ mluvčí plzeňských policistů Simona Čejková.

Muži zákona brzy po zahájení akce zahlédli muže, který odpovídal popisu pachatele.

„Ten, jakmile policisty uviděl, začal utíkat pryč. Policisté se za ním rozběhli a po chvíli si všimli, že pod zaparkovaným vozidlem někdo leží. Osobu vyzvali, aby místo opustila a předložila doklad totožnosti,“ konstatovala mluvčí.

Při následném výslechu vyšlo najevo, že muž skutečně benzinovou pumpu přepadl. A nejenom to. Policisté mu kladou za vinu ještě další trestný čin stejného charakteru.

„Kriminalisté zjistili, že tento muž přepadl tentýž den ještě jednu benzinku v Plzni na Bílé Hoře, a to kolem půl šesté ráno,“ vysvětlila Deníku Čejková.

Postup byl stejný. Stejně maskovaná osoba vstoupila do prodejny čerpací stanice a požadovala finanční hotovost, která dosáhla řádově tisíců korun. Ani v tomto případě nedošlo ke zranění žádného zúčastněného.

„Lupič už si převzal usnesení o zahájení trestního stíhání pro zvlášť závažný zločin loupeže,“ dodala mluvčí.
Podle trestní sazby mu soud může uložit trest v rozpětí od dvou do deseti let.