Ten se však odvolal a kauzou se zabýval Vrchní soud v Praze. „Odvolání bylo zamítnuto," řekl včera Deníku mluvčí vrchního soudu Jan Fořt. Mladý muž tedy musí nastoupit do vězení. Redakce vzhledem k charakteru trestného činu neuvádí jméno obžalovaného.

Vše začalo v roce v roce 2003, krátce poté, co obžalovaný oslavil své patnácté narozeniny. Dívce v té době bylo teprve jedenáct let. V péči ji měla matka obžalovaného, kterou dívka dlouhý čas považovala také za svou matku. Svého strýce, který ji jako dítě začal pohlavně zneužívat, považovala za bratra.

Zneužívání vyplulo na povrch až po letech, když se dívka svěřila své spolužačce na učilišti, svému příteli a po nějaké době i sestře obžalovaného. Kriminalisté se tak celou záležitostí začali zabývat s poměrně dlouhým časovým odstupem.

Když k sexuálnímu násilí docházelo, obžalovaný dívce vyhrožoval, že pokud někomu něco řekne, tak ji zabije. Jakmile se o kauzu začala zajímat policie, rodina se k dívce obrátila zády a naopak ji nabádala k tomu, ať trestní oznámení stáhne.
Obhajobu obžalovaného, který tvrdil, že jeho neteř si vše vymyslela, protože mu závidí majetek, označili soudci krajského soudu za nelogickou. „Je to taková klasická obhajoba, kterou pachatelé této trestné činnosti používají. Za svou praxi jsem se ještě s ničím jiným nesetkal. Vždy je to stejné," podotkl při zdůvodňování rozsudku předseda senátu krajského soudu.

Dívce je dnes dvaadvacet let a s rodinou se nestýká. Žije v jedné obci na Karlovarsku.