Za vraždu svého dvaasedmdesátiletého otce vyměřil Ondřeji R. Krajský soud v Plzni trest 13 let odnětí svobody. Verdikt ve středu potvrdil i odvolací Vrchní soud v Praze. Rozhodnutí je nyní pravomocné.

Šestatřicetiletý syn loni na jaře v rodinném domě v Nejdku na Karlovarsku surově zavraždil vlastního otce Jana R. K činu došlo po hádce mezi oběma muži, kdy Ondřej R. po otcových nadávkách do důchodce strčil, až upadl na zem koupelny.

Agresor následně vzal do ruky ocelovou trubku a udeřil otce do hlavy, poté vyběhl ven, aby si zapálil cigaretu. Vzápětí se však vrátil, spatřil na zemi zkrvaveného nadávajícího otce, uchopil znovu trubku a zasadil mu do hlavy další, tentokrát již smrtelnou ránu. Mrtvolu přikryl igelity a schoval ji v komoře.

Obžalovaný Ondřej R. u soudu.
Neustál otcovy výčitky kvůli svému životu a vraždil. Dostal třináct let

S tělem starého muže žil další čtyři měsíce i přesto, že se domem začal šířit nepříjemný zápach. Policisté, které zavolala seniorova dcera, mrtvolu nalezli loni 20. září ve značném stadiu rozkladu.

Ondřej R. se u plzeňského soudu k činu doznal. Uvedl, že mu otec často vyčítal jeho zahálčivý život, také že nepracoval a narůstaly mu dluhy. Proto se prý neovládl.

Kriminalisté navíc zjistili, že Ondřej R. vybíral po otcově smrti z jeho účtu penzi, která mu stále chodila. Obhájce pro odsouzeného požadoval nižší trest, podle soudce Jiřího Lněničky je však trest přiměřený.

Obžalovaný Ondřej R. u soudu.
V bytě měl měsíce tělo zavražděného otce. Že ho našli, bylo vysvobození, řekl