Na lavici obžalovaných stanula její devětadvacetiletá matka, Slovenka Zdenka M., která je ohrožena až dvaceti lety vězení nebo výjimečným trestem, v úvahu tedy přichází i doživotí.

K události došlo letošního 26. března na ubytovně v Nádražní ulici v Tachově před třetí hodinou ráno. Zdenka M. tehdy ve sprše v kleče tajně porodila zdravou holčičku. Protože se chtěla plačícího děvčátka zbavit, přikryla je ručníkem a dupla mu na hlavičku a další části těla.

"Novorozence poté zabalila do ručníku a chtěla ho odnést a vhodit do řeky Mže. Tam ale kvůli svému vysílení nedošla. Dostala se jen ke kontejneru a dítě chtěla hodit tam. K tomu ale nedošlo, protože ji objevil její přítel. Ten vzal dítě domů a ve 3.18 hodin přivolal záchrannou službu," uvedla státní zástupkyně Věra Brázdová.

Těžká zranění však byla pro miminko fatální a nedlouho po převozu nemocnice zemřelo.

Má další dvě dcery

"Strašně toho lituji. Teď už nemůžu vrátit čas," řekla Zdenka M. před soudem a propukla v zalykavý pláč.

Před soudem vyplynulo najevo, že žena své těhotenství tajila nejen před svým okolím, ale i před přítelem. "Nechtěla jsem, aby to věděl. Bála jsem se, že mě opustí. Napadlo mě, že bych dítě dala k adopci, ale že kdyby to nevyšlo, dám ho na řeku a uplave," vypověděla devětadvacetiletá žena, která je matkou ještě tříapůlleté a osmileté dcery.

Hlavní líčení pokračuje v dalších dnech.