K události došlo letošního 26. března na ubytovně v Nádražní ulici v Tachově před třetí hodinou ráno. Zdenka M. tehdy ve sprše tajně porodila zdravou holčičku. Protože se chtěla plačícího děvčátka zbavit, přikryla je ručníkem a dupla mu na hlavičku a další části těla.

„Novorozence poté zabalila do ručníku a chtěla ho odnést a vhodit do řeky Mže. Tam ale kvůli vysílení nedošla. Dostala se jen ke kontejneru a dítě chtěla hodit tam. K tomu ale nedošlo, protože ji objevil její přítel. Ten vzal dítě domů a ve 3.18 hodin přivolal záchrannou službu," uvedla státní zástupkyně Věra Brázdová. Po převozu do nemocnice holčička zemřela.

Před soudem vyplynulo najevo, že žena své těhotenství tajila nejen před svým okolím, ale i před přítelem. "Nechtěla jsem, aby to věděl. Bála jsem se, že mě opustí. Napadlo mě, že bych dítě dala k adopci, ale že kdyby to nevyšlo, dám ho na řeku a uplave," vypověděla žena, která je matkou ještě tříapůlleté a osmileté dcery. Ta starší žije s bývalým partnerem na Slovensku, mladší bydlela s matkou a jejím druhem na ubytovně v Tachově.

Žena před soudem tvrdila, že těhotenství zjistila až na začátku března, domnívala se prý, že je tak ve čtvrtém měsíci. Soud o tom ale pochyboval.

Rozsudek zatím není pravomocný, státní zástupkyně i obžalovaná si ponechaly lhůtu pro podání odvolání.