Případ se týká incidentu, jenž se odehrál v 11. července 2015 v nonstop baru Piccolo v Plzni na Doubravce. Onoho dne tam krátce po jedné hodině ráno vyjížděli záchranáři a policisté kvůli napadení jednoho z hostů. Když přijeli na místo, naskytl se jim pohled na bezvládně ležícího muže, kolem něhož stáli lidé a dávali mu první pomoc. Luboš K. (50) měl velice závažná poranění, zejména na hlavě. Jejich následkům po téměř třech měsících v nemocnici podlehl.

Čtěte také: Muž se zranil při prořezávání stromu, letěl pro něj vrtulník

Smrtelná poranění způsobil padesátiletému muži podle obžaloby právě Lenhart, který kvůli tomu stanul před soudem. „Do poškozeného strčil poté, co se vrátil do baru," uvedl státní zástupce Pavel Hajný.

Host byl dost nepříjemný

V baru tehdy bylo několik lidí a všichni popíjeli. Do podniku přišel i Luboš K., který se však podle výpovědí přítomných choval neurvale a byl nepříjemný na servírku. „Tehdy jsem ho viděla podruhé. Byl tam ještě dva dny předtím, ale odešel bez placení, takže teď jsem po něm chtěla, aby mi zaplatil tři piva z minule. On byl hodně opilý a začal být velice nepříjemný a arogantní. Obžalovaný se mě zastal a řekl mu, ať zaplatí a odejde," popsala servírka. Protože se však Luboš K. k odchodu neměl, zamířila do kanceláře za provozním, který muže po chvíli slušně vyprovodil ven.

„O tom incidentu jsme si poté se servírkou povídali a najednou jsme slyšeli ránu. Bylo to, jako když něco praskne," vzpomínal v jednací síni provozní podniku. Luboš K. se totiž do baru po několika minutách vrátil. Jeho příchod natočila bezpečnostní kamera. Vzápětí však zabrala i jeho prudký pád na záda. Kdo do muže strčil, není na kameře vidět.

Nepřehlédněte: Japonský gigant Asahi převezme Prazdroj už 31. března

Podle obžaloby to ale byl právě Lenhart, který k poškozenému také jako první přiběhl. Lenhart však k věci odmítl vypovídat již na policii a stejné stanovisko zaujal i před soudem. 

Krajský soud v Plzni jej však na sklonku loňského roku uznal vinným z ublížení na zdraví a vyměřil mu 2,5 roku ve věznici s dozorem. Verdikt nyní potvrdil i Vrchní soud v Praze.