Kvůli banálnímu zranění a neustávající bolesti musel po několika měsících na operaci. Zákrok ve Fakultní nemocnici v Plzni nebyl úspěšný, a tak šel Krauskopf na reoperaci. Ani poté ale nebylo vše v pořádku a čtyřiačtyřicetiletý muž se na radu plzeňské lékařky obrátil na Ústav chirurgie ruky a plastické chirurgie ve Vysokém nad Jizerou. Tam podstoupil dalších osm operací, ale ani ty nevedly k uzdravení prstu. Naopak, stav poškozeného ukazováku se zhoršil natolik, že jedenáctým zákrokem v pořadí byla jeho amputace.

Krauskopf vidí vinu jednoznačně na straně plzeňské fakultní nemocnice, kde podstoupil úplně první operaci.

„Od té první operace se všechno odvíjí. Ten zákrok byl podle mě zfušovaný a chyba už se stala tam. K amputaci došlo, protože mi stále praskaly šlachy, prst mi úplně zčernal a lékaři na specializovaném pracovišti ve Vysokém nad Jizerou řekli, že bude lepší ukazovák včas amputovat, protože později bych mohl přijít o část ruky," vypráví se slzami v očích a dívá se na svou dlaň. „Podle lékařů z Vysokého je možné, že praskání šlach je následkem špatně provedené první operace a následné reoperace," tvrdí Krauskopf.

Fakultní nemocnice však toto popírá. „I kdyby z naší strany došlo k pochybení, jsme přesvědčeni, že naší vinou to nemohlo dojít až k amputaci," brání se právnička nemocnice Anna Havlíčková.

Roman Krauskopf dnes po plzeňské fakultní nemocnici požaduje omluvu a také 1,45 milionu korun jako náhradu nemajetkové újmy.

Požadavek muž zdůvodňuje nevratným zásahem do osobního života. Před úrazem se živil na stavbách a též jako řidič kamionu na mezinárodních trasách. „Dnes v ruce neudržím volant, beru totiž silné léky na bolest, a zakázali mi řídit. Přišel jsem kvůli tomu o práci," říká muž, který se též vzdal vyjížděk na harleyi. Dnes pobírá částečný invalidní důchod. „Je to hrozné, rozpadl se mi vztah, neudržím v ruce příbor, nemůžu ani pochovat vnuka," popsal.

Jednání bylo ve čtvrtek odročeno.