Seniora připravil o 114 tisíc korun. Peníze, které zloděj nestačil utratit, teď muž zase uvidí. Dopadení zloděje se ovšem neobešlo bez překvapení.

O případu jsme vás totiž informovali s tím, že zloděj, který na seniora u jeho domu zazvonil, se vydával za pracovníka elektráren. Skutečnost je však jiná – on tím pracovníkem totiž doopravdy byl.

„Jak kriminalisté zjistili, mladý muž skutečně zprostředkovával změnu dodavatele elektřiny a plynu pro jednu energetickou společnost," potvrdila policejní mluvčí Dagmar Jiroušková.

Zloděj kradl 24. července, kriminalisté se mu na kobylku dostali ve velmi krátké době. „Senior jej pozval do domu a hledal doklady o vyúčtování od stávajícího dodavatele, zatímco mladý muž v nestřežené chvíli odcizil peníze schované v zásuvce obývací stěny," popsala mluvčí.

Podezření ze spáchání přečinu krádeže sdělil 23letému Plzeňanovi policejní komisař přesně po týdnu. Viník nezapíral. „Mladý muž se ke svému činu doznal a zbytek peněz, konkrétně 23 000 korun, a oblečení, za něž část odcizených peněz utratil, policistům vydal. Důvěřivý senior tak část svých úspor dostane zpět," pokračovala mluvčí.

Nejrůznější podvodníci mají na seniory stále spadeno, a proto policisté stále varují: „Nepouštějte nikoho do svých domovů – je to minimální opatření pro to, abyste se nestali případnou obětí trestného činu."