Přes šest set lidí sdílelo od středy do pátečního rána facebookový status mladé Plzeňanky, které šlo v úterý o život. Bývalý přítel ji v jejím bytě nejprve okradl a pak bezdůvodně surově pobodal nožem. Potom se po něm slehla zem.

Mladého muže, který se do křížku se zákonem rozhodně nedostal poprvé, teď hledají policisté a pátrání prostřednictvím internetové sociální sítě rozjela také dívka, kterou dostal do nemocnice.

„Včera v 18:45 mě můj bývalý přítel Jan Brunclík napadl nožem… Jsem pobodaná na vice částech těla, rameno, koleno, krk, nejhorší je hrudník, kde mam propíchlou plíci, a ruka, kde mi přeřízl šlachy a nervy, takže necítím malíček a prsteníček. Prosím vás všechny o sdíleni aby se našel," napsala si dívka veřejně na profil.

K textu připojila fotografii brutálního útočníka a varování: „Mám z něj strach… Opravdu se bojím, v nemocnici mě hlídá policie, ale doma už mě nikdo neohlídá… Kdokoliv ho potkáte, nesnažte se ho zadržet, je OPRAVDU NEBEZPEČNÝ! Volejte na číslo 158."

Dívčini facebookoví přátelé a přátelé jejích přátel se o sdílení postarali rychle. Komentáře pod příspěvkem jsou nejčastěji šokované a přející uzdravení. Ve čtvrtek ráno na ně dívka zareagovala dobrou zprávou, že v ohrožení života už není a její stav se pomalu zlepšuje.

"…dáme si druhý kolo."

Přes příspěvek se mohou uživatelé facebooku dostat také na Brunclíkův profil. Udělat si o něm obrázek a prohlédnout si jeho nápadná tetování, díky nimž by jej někdo poznat mohl. V záhlaví profilu je uvítá fiktivní citát norského masového vraha Anderse Breivika „Uvidíme se za 19 let. A dáme si druhý kolo."

Policisté Brunclíka hledají jako velmi nebezpečného, neboť je pravděpodobně stále ozbrojen a zbraň proti člověku už použil. „Hledaný Jan Brunclík je 180 cm vysoké, střední postavy, má hnědé oči, hnědočerné krátké vlasy a po celé tváři má strniště. Zezadu na krku má vytetovaný blíže nezjištěný, červeně vybarvený znak, na obou rukou vytetované náramky, dále má na obou rukou na vnitřním předloktí vytetovány nápisy 'sodoma gomora', na druhé 'chachara nezlomíte' a na jednom z ramen nápis 'dělnická třída'," popsala muže policejní mluvčí Ivana Jelínková.

S jakoukoliv informací o hledaném se mohou lidé obrátit na kteroukoliv policejní služebnu či na 158. „Jeho možný pohyb je předpokládán v rámci celé České republiky, nejen v Plzeňském kraji. Zároveň varujeme veřejnost, aby se nikdo nepokoušel ozbrojeného muže sám zadržet, nebo se s ním jinak osobně kontaktovat," upozorňuje mluvčí.

Brunclíka policisté poznali vloni na Štědrý den. Za volantem ukradeného auta ho pronásledovaly čtyři policejní hlídky. Honička vyvrcholila u severoplzeňského Úněšova. Zběsilý řidič, navíc zfetovaný, nedbal na policejní zátaras ani na varovné výstřely. Zastavil, až když naboural do protijedoucího vozu. Vzdát se nechtěl ani pak. Z auta vystoupil, skočil do rybníka a pokoušel se uplavat. Skončil v cele.