Z ženy Lokaj mámil peníze pod různými záminkami, např. na investice do nemovitostí. Aby mu věřila, vše dokládal zfalšovanými dokumenty. Muž kvůli podvodu stanul před Krajským soudem v Plzni a hrozí¨mu až deset let vězení.

S Ivou K. se Lokaj seznámil v roce 2010 a dvojice spolu začala žít. Nejprve v bytě Ivy K. v Sokolově, později také v pronajatém bytě v Praze. Lokaj se prezentoval jako zámožný hráč a trenér golfu, který vede nákladný život, obklopuje se drahými věcmi a oblečením, jezdí na luxusní dovolené a v neposlední řadě také ví, do čeho investovat, aby se to bohatě vrátilo. Vše ale bylo jen pozlátko. Lokaj hrál golf jen příležitostně a ve skutečnosti si užíval luxus za cizí peníze.

Padly i výhrůžky

V roce 2011 požádal přítelkyni o půjčku. Tvrdil, že chce s kamarádem investovat do koupě pozemků mezi Prahou a Berounem. Vše rovněž podložil dokumenty, které, jak Iva K. později zjistila, byly zfalšované. To, jak jí muž ale vše vysvětloval, znělo vždy věrohodně a ona mu uvěřila, že peníze brzy vrátí. Lokaj jí prý dokonce tvrdil, že má na kontě 26 milionů, které jsou ale blokované, a další peníze mu prý leží na kontě ve Švýcarsku.

Letní příprava hokejistů HC Škoda Plzeň na Šumavě
FOTO: Indiáni dřou na Šumavě jako Rusové


Lokaj chtěl později peníze např. na investici do domu v Praze, který však ve skutečnosti nikdy nekoupil, dožadoval se dokonce peněz na jeho opravy. Vždy se jednalo o vysoké částky. „Doufala jsem, že když si bere takové částky, že to není podvod. Bral mě do rodiny, prostě jsem mu věřila a dál jsem čekala na peníze. Když se na to podívám zpětně, vím, že to byla hloupost,“ popsala žena, která už dnes nevěří, že se jí od bývalého přítele vůbec kdy nějaké peníze vrátí.

Lokaj z Ivy K. za pět let vylákal téměř 9,7 milionu korun. Nechyběly ani historky o tom, že mu někdo vyhrožuje a v ohrožení je i ona sama, Lokaj se nebál použít ani jméno ostrovského podnikatele Milana Zádamského, a přítelkyni dokonce podepsal smlouvu, že jí dluží 20 milionů korun. Když Iva K. zjistila, s kým vlastně žila, skončila v péči psychologa.

Jsou i další podvedené

Podle obžaloby Lokaj obral o statisícové částky ve stejné době ještě další dvě ženy (32 a 35). Iva K. se ovšem domnívá, že budou i další podvedené. „Myslím, že s tím nikdy neskončil. Považuji ho za odporného zákeřného člověka, který jenom lže,“ řekla Iva K.

Lokaj před soudem obžalobu nezpochybnil, nehovořil ale o podvodu, nýbrž o půjčkách. Při výslechu na policii také řekl, že zpočátku to s ženami bylo jednodušší, protože jej milovaly. Dnes prý všeho lituje. „Choval jsem se jako debil. Kdybych sám sebe potkal, dal bych si přes držku,“ řekl. Před soudem rovněž pronesl, že dnes vydělává 60 tisíc měsíčně a dluhy je připraven splatit.

Jednání bylo prozatím odročeno.

Ilustrační foto.
Opilý cizinec napadl krajany, ránu schytal i nezletilý chlapec