Policejní honička se odehrála 28. ledna po desáté hodině večer. Řidič stříbrné felicie, který jel zvýšenou rychlostí, tehdy odmítl na Nepomucké třídě zastavit hlídkujícím policistům. Ti se proto za felicií vydali, jenže když spustili výstražná světla a chtěli, aby řidič zastavil, auto začalo ještě více zrychlovat, a to chvílemi až na zmiňovanou 140kilometrovou rychlost.

Oním pirátem silnic byl právě Zdeněk Treml, sedmnáctkrát trestaný recidivista. Během zběsilé jízdy naboural dvě policejní vozidla, jel v protisměru i po chodníku. Honička skončila na Mikulášském náměstí, kde jezdec naboural do betonových sloupků a dal se na útěk.

Policisté jej zadrželi v nedaleké Jablonského ulici a po chvíli bylo jasné, proč se jim chtěl vyhnout. Byl totiž pod vlivem drog a alkoholu, nadýchal přes jedno promile a ukázalo se také, že nikdy nevlastnil řidičský průkaz.

Tremlovi hrozilo za násilí proti úřední osobě až šest let vězení, soud mu nakonec vyměřil čtyřletý trest. Podle verdiktu nesmí také pět let usednout za volant a zmíněná felicia propadne státu.

Obžalovaný se ke zběsilé jízdě i způsobené škodě před soudem doznal, popřel však, že policejní vozidla naboural schválně. Podle obhájkyně se jim snažil vyhýbat.

Předsedkyně senátu Lenka Prýcová verdikt zdůvodnila tím, že bylo prokázáno, že Treml řídil pod vlivem alkoholu a drog. „Soud má také za prokázané, že najíždění na policejní vozidla bylo úmyslné,“ uvedla. Podotkla, že obžalovaný jel velmi nebezpečně. V době policejní honičky jezdily na Slovanech automobily i tramvaje, v ulicích se pohybovalo také hodně chodců. Podle předsedkyně je štěstí, že se nikomu nic nestalo.

Rozsudek zatím není pravomocný, státní zástupce i obžalovaný si ponechali lhůtu na podání odvolání.