Když do ní na konci června 2014 vnikla zásahová jednotka, před sebou měla více než jedenáct set rostlin konopí v různých stadiích růstu od 25 do 120 cm. Kromě toho se dvojice měla podílet ještě na distribuci pervitinu, Lukáč ho podle spisu dokonce i vyráběl. Na lavici obžalovaných včera kvůli drogám usedli ještě Anežka Hajelová (32) a Michal Ulan (41).

Obžaloba, kterou státní zástupkyně Věra Brázdová četla téměř dvacet minut, zahrnuje celkem pět bodů. První se týká pěstírny konopí v areálu bývalé továrny Chebu, která zde vznikla na začátku června 2014. O rostliny se tam starali dva vietnamští zahradníci.

Son Thai Dao dále podle spisu od října 2014 do října 2015 prodával na různých místech ve Františkových Lázních a v Chebu pervitin. Například jedné své 'zákaznici' prodával ob den dva gramy pervitinu, a celkem jí tak prodal 365 gramů drogy.

Třetí bod obžaloby hovoří o Lukáčovi a Hajelové. „Ti obstarávali náplasti obsahující fentanyl," uvedla státní zástupkyně. V dubnu 2014 Lukáč sehnal od neznámého muže, kterému se říká Maďar, čtyři krabice fentanylových náplastí a  poslal je Hajelové, která je dále měla distribuovat. Té hrozí až pět let vězení.

Další bod obžaloby se týká pouze Lukáče, který měl vyrábět a několikrát distribuovat pervitin a efedrin.

Co se týče Ulana, který je ohrožen sazbou od dvou do deseti let vězení, tomu státní zástupkyně klade za vinu, že vyráběl a v několika případech v letech 2013 a 2014 distribuoval pervitin, zejména pak ve Vojtanově.

Soud včera vyslechl všechny obžalované. Son Thai Dao i Lukáč trestnou činnost popřeli. Lukáč kromě toho řekl, že nevěděl, že Son Thai Dao v pronajatých prostorách pěstuje marihuanu. Ulan řekl, že je sám uživatelem pervitinu, ale popřel, že by jej vyráběl. Přiznal, že několika lidem jej prodal. Hajelová se k věci nevyjádřila. Soud pokračuje v dalších dnech.