Případ se odehrál kolem čtvrt na devět večer na Amerikcé třídě v Plzni naproti obchodnímu domu Tesco. "Tísňová linka přijala oznámení od kolemjdoucího. Ten uvedl, že došlo u stánku k napadení třemi osobami a také k rozbití výlohy," řekla mluvčí policie Hana Štefflová.

Na místo během pár minut přijela policejní hlídka. "Během šeření jsme zjistili, že k prodejně přišli původně tři muži a chtěli malý kebab. Jeden z nich, 33letý cizinec, chtěl omáčku navíc, ale odmítal připlatit. Došlo ke slovní rozepři mezi jím a obsluhou," popsala vznik incidentu mluvčí. "Nakonec cizinec vzal naběračku a chtěl se obsloužit sám, 61letý prodavač se s ním začal přetahovat. Cizinec vzteky udeřil do výlohy a rozbil ji," doplnila mluvčí. V tu chvíli se oba muži, kteří s agresorem pro kebab přišli, otočili a z místa odešli.

Do rozepře mezi agresivním zákazníkem a obsluhou se vložil také muž, který zavolal policii. Chtěl obsluze pomoci.

Hlídka agresivního muže zadržela. "Dechová zkouška u něj odhalila 1,76 promile alkoholu v dechu. Byl převezen na odběr krve a pak na protialkoholní záchytnou stanici," dodala Štefflová.

Muž nadělal škodu ve výši dvou tisíc, u incidentu nemusela zasahovat záchranná služba. Policie případ zatím šetří jako přestupek proti občanskému soužití a proti majetku, agresivnímu cizinci hrozí pokuta až dvacet tisíc.