Právě v této lokalitě za více než půl roku vykradl celkem 22 objektů, nejčastěji garáží, nevynechal ale ani rodinné domy nebo chaty.

„Po 26letém cizinci zůstávaly jen rozlomené zámky a prázdná místa po odcizených věcech. První případ se datuje na 30. července loňského roku, kdy z garáže v Hrádecké ulici sebral čtyři pneumatiky i s ráfky," uvedla mluvčí policie Hana Štefflová. Do stejné ulice se zloděj ještě několikrát vrátil – v srpnu sebral další kola na automobil, v září kradl i zámky, v říjnu už ale dokonce bral i modely rallye vozů, naftu nebo kabely.

Velkou škodu muž nadělal v garáži v ulici Ke Sv. Jiří, kde zmizela rozsáhlá výbava na motokros. „Muž odcizil dva juniorské motocykly, 15 párů rukavic, dvě bundy, troje kalhoty, deset ledvinových pásů, 17 helem a 20 chráničů kolen," vyjmenovala mluvčí. Z téže garáže ale sebral cizinec i starožitné hodiny nebo kuchyňskou váhu.

Zloděj postupně vykradl i další garáže, nesoustředil se však jen na ně. „Z několika chat odcizil množství nářadí, například sekačky, zahradní traktor, oleje, nářadí, vrtačku, svářečku, úhlovou brusku, sekery, ale i dětské knížky, panenky a stavebnici. Z rodinného domu pak zmizel plynový kotel i socha Ježíše Krista," pokračovala Štefflová ve výčtu ukradených předmětů.

Cizinec, který byl dlouho postrachem obyvatel Doubravky, je ale už v rukách policie a byl obviněn. „Způsobil škodu celkem za 300 tisíc korun. Nyní mu hrozí trest odnětí svobody až na pět let," uzavřela mluvčí.