„Nejdříve se skupinkou svých přátel bezdůvodně slovně napadal a urážel kolemjdoucí na konečné zastávce autobusu v Plzni na Borech. Po příjezdu policistů fyzicky napadl 45letého cizince, který s ním na místě pobýval. Protože nedbal výzev strážců zákona, bylo proti němu použito donucovacích prostředků a byl usazen do služebního vozidla s tím, že po celkovém uklidnění situace bude odvezen na nejbližší služebnu," popsala zásah policejní mluvčí Hana Štefflová.

Uvnitř policejního vozu si však bezdomovec nejdříve lehl na záda a poté začal okolo sebe zběsile kopat. Proto bylo ze strany policistů opět přikročeno k použití donucovacích prostředků. Pachatel byl z vozu vytažen a na zemi spoután. Ačkoli u něj nebylo možno provést orientační dechovou zkoušku ke zjištění přítomnosti alkoholu v krvi, byl převezen na protialkoholní záchytnou stanici, neboť jeho chování a reakce nasvědčovaly silnému ovlivnění alkoholem.

Napadený starší muž byl převezen k ošetření do Fakultní nemocnice na Borech. Ještě předtím však policisté zjistili, že i on je silně podnapilý. Během orientační dechové zkoušky u něj byla naměřena hladina alkoholu v krvi v hodnotě 2,36 promile.

Jednání pachatele bylo kvalifikováno jako přestupek proti veřejnému pořádku a přestupek proti občanskému soužití, za které mu může být uložena pokuta do výše až 20 tisíc korun.